Všetko pre váš vysnívaný domov... 10% zľava po registrácii

picture
  • Blog
  • Príspevok: Pár tipov, ako si vybrať sedaciu súpravu

date11.9.2020

Pár tipov, ako si vybrať sedaciu súpravu

Dominantou obývacej izby je bez veľkých debát sedacia súprava.

 

Prvý a najdôležitejší parameter je veľkosť miestnosti

Pri výbere sedacej súpravy sa musíte uistiť, že máte v miestnosti dostatok miesta a či sa vám tam sedačka pohodlne zmestí. Okolo by mal zostať dostatočný priestor, aby vám tam neprekážala. Do malých miestností sa hodí pohovka pre 2–3 osoby, ale aj vhodne zvolená rohová sedačka môže zafungovať. Ak máte obývaciu izbu alebo kanceláriu priestrannú, môžete vyberať bez väčších obmedzení. Mali by ste tiež zvážiť, koľko ľudí sedačku bude využívať.

 

 

Na čo bude sedačka slúžiť

Než si sedačku vyberiete, je dobré sa zamyslieť nad tým, na čo bude slúžiť. Či bude súčasťou kancelárie alebo obývacej izby, či ju využijete na pracovné jednanie, alebo chcete vytvoriť domácu pohodu a relax.

Dobre si tiež rozmyslite, či využijete úložný priestor a či bude slúžiť na každodenné spanie.

 

Voľba poťahového materiálu

O celkovom dojme novej sedačky rozhoduje výber poťahového materiálu. Veľmi populárne sú v dnešnej dobe farby teplé, ktoré dobre ladia k nábytku, ale vybrať si samozrejme môžete aj farby výrazné a menej obvyklé. Odvážnejšie potom môžu zvoliť vzorovaný povrh celej sedačky. Neoddeliteľnou súčasťou sú aj vankúše, ktoré vašu pohovku zútulnia a príjemne zaplnia.

Najpoužívanejší materiál je mikrovlákno alebo mikroplyš s vynikajúcimi úžitkovými vlastnosťami. Koža a ekokoža navodzuje pocit luxusu, ľahko sa udržuje, je praktická, nadčasová, ale musíme počítať, že hlavne u pravej kože bude cena o dosť vyššia. Ekokoža je naopak lacnejšia, avšak jej životnosť je kratšia.

 

Rozkladacia alebo klasika?

Máte radi návštevy alebo máte malý byt, do ktorého sa spolu posteľ a gauč nezmestia? Rozkladacie sedačky Vám oboje ponúkajú v jednom. Cez deň ako pohovka, v noci vďaka výsuvnému alebo výklopnému mechanizmu z nej veľmi rýchlo vytvoríte pohodlnú posteľ. Vedieť systém prestavby je dôležitým parametrom. Pokiaľ chcete mať pohovku zadnou časťou tesne pri stene, tak odporúčame vybrať rozkladaciu pohovku s výsuvným systémom.

Ak bude pohovka v priestore, tak je vhodná vyklápacia. Naopak klasické pohovky sa hodia do kancelárií alebo do domácností s izbou pre hostí.

Kvalita konštrukcie a jednoduchá manipulácia

Konštrukcia sedacej súpravy je tou najdôležitejšou časťou, ktorá celú sedačku drží pohromade. Kvalitná konštrukcia znamená dlhú životnosť. Hovoríme o kombinácii dreva alebo drevotriesky v spojení s kovom. Sedačky s najpevnejšou konštrukciou sú vhodné aj na každodenné spanie. Pri rozkladacích sedačkách voľte takú, ktorá sa dá rozložiť ľahko a rýchlo. Vďaka tomu mechanika sedačky dlho vydrží. Rozloženie by nemalo trvať viac ako minútu.

 

Areto tím

Areto blog

Tipy a rady, ktoré oživia Váš domov

benefits

22 000 produktov skladom

benefits

Do 3 dní doručený tovar skladom

benefits

Každý jeden balíček starostlivo zabalený

benefits

1200 m² skladových priestorov

benefits

50 pracovníkov podieľajúcich sa na výrobe

  • benefits

    22 000 produktov skladom

  • benefits

    Do 3 dní doručený tovar skladom

  • benefits

    Každý jeden balíček starostlivo zabalený

  • benefits

    1200 m² skladových priestorov

  • benefits

    50 pracovníkov podieľajúcich sa na výrobe