Všetko pre váš vysnívaný domov... 10% zľava po registrácii

picture
  • Blog
  • Príspevok: Ako vybrať správnu detskú posteľ?

date24.8.2022

Ako vybrať správnu detskú posteľ?

Prechod dieťaťa z bábätkovskej do väčšej postele je jedným z dôležitých míľnikov jeho života. Keďže predškolské dieťa prespí priemerne polovicu dňa, je potrebné venovať výberu prvej „naozajstnej“ postele dostatočnú pozornosť. Poradíme vám, na čo sa pri nákupe zamerať, aby posteľ presne spĺňala vaše požiadavky a potreby dieťaťa.

Začnite veľkosťou a typom lôžka

Predtým, než sa vôbec pustíte do výberu konkrétnej postele, ujasnite si, čo od nej vlastne očakávate. Chcete klasické jednolôžko (tj 90 cm), alebo radšej rovno stavíte na širší rozmer 120 cm, aby u dieťaťa mohol prespať v prípade choroby či nočných mor aj rodič alebo súrodenec? Môžete tiež zvoliť elegantné riešenie na polceste a zaobstarať dieťaťu rozkladacia posteľ či posteľ s podsunutou prístelkou, ktorú v prípade potreby rozložíte na dve lôžka.

Rozmery treba voliť uvážlivo a zohľadniť pritom nielen veľkosť miestnosti, kde bude detská posteľ umiestnená, ale aj prípadne (budúcich) súrodencov, ktorí budú s dieťaťom zdieľať izbu. Elegantným riešením môže byť naša stohovateľná posteľ z masivnej borovice, ktorá umožňuje jednoducho skladať lôžka na seba a šetriť tak miesto.

Pokiaľ lôžko zaberie v izbičke veľa miesta, mohlo by sa stávať, že si dieťa z dôvodu nedostatku priestoru bude nosiť hračky inam. Riešením môže byť vyvýšená posteľ so schodami či rebríkom, pod ktorou je dostatočný priestor na hranie a neskôr na písací stôl. Tento variant je však vhodný pre deti staršie ako päť rokov. Ak spolu súrodenci zdieľajú izbu, optimálnym riešením, ktoré vám ušetria miesto, je klasická palanda – v našej ponuke nájdete napríklad aj palandu z masivnej borovice s rozšíreným spodným poschodím.

Chcete dieťaťu ozvláštniť pobyt v posteli? Zvoľte netradičné riešenie a design, ktorý bude dieťa baviť. Napríklad naše  postele ve tvare domečka môžu deti vyzdobiť vlastnými závesnými ozdobami a rozvíjať tak svoju fantáziu. Vďaka jednoduchej konštrukcii strechy sa navyše môžu cítiť viac v bezpečí.

Praktické a bezpečné riešenie

Či už bude vaše dieťa spať nízko pri zemi alebo vo výšinách, je nutné mu v oboch prípadoch zaistiť maximálne bezpečie. Samozrejmosťou by mali byť dostatočne veľké bočnice či priamo zábrany, ktoré zamedzia pádu.

Z hľadiska udržiavania poriadku je potom vhodné vybrať posteľ s dostatočným úložným priestorom, do ktorého si dieťa môže uložiť všetky hračky aj sezónne oblečenie. Na výber máte z výklopných aj klasických riešenie úložných priestorov v podobe praktických šuplíkov. Úložné priestory prípadne môžete dokúpiť aj zvlášť a zasunout je pod postel na nožičkách.

Investujte do kvality

Nevhodne zvolené lôžko môže viesť u detí k celému radu problémov – k boľavým svalom, bolestiam chrbta, zlému držaniu tela a nedostatku kvalitného spánku. Nekvalitné konštrukcie a použité materiály môžu negatívne ovplyvniť zdravie aj mieru odpočinku vášho dieťaťa. Kľúčová je prirodzene aj voľba správneho roštu a matraca. Tá by nemala byť ani príliš tvrdá, ani príliš mäkká, aby neškodila správnemu vývoju chrbta.

Či už plánujete dieťaťu zaobstarať jednolôžko v štandardných rozmeroch, dvojlôžko alebo napríklad poschodovú posteľ, vždy vyberajte kvalitné materiály, vďaka ktorým vám posteľ vydrží dlhé roky. Najčastejšou voľbou býva drevo alebo laminát.

Nezabudnite skonzultovať výber detskej postele aj s jej budúcim užívateľom – nechajte dieťa vybrať dizajn podľa svojho vkusu, aby sa v novej posteli cítilo pohodlne, uvoľnene av bezpečí. Nechajte si ho napríklad zvoliť motív obliečky, napríklad podľa svojej obľúbenej rozprávky. A pokiaľ si nie ste istí s výberom, neváhajte nás kontaktovať – radi vám pomôžeme vybrať ideálne riešenie na mieru vašim potrebám.

Areto tím

 

Areto blog

Tipy a rady, ktoré oživia Váš domov

benefits

22 000 produktov skladom

benefits

Do 3 dní doručený tovar skladom

benefits

Každý jeden balíček starostlivo zabalený

benefits

1200 m² skladových priestorov

benefits

50 pracovníkov podieľajúcich sa na výrobe

  • benefits

    22 000 produktov skladom

  • benefits

    Do 3 dní doručený tovar skladom

  • benefits

    Každý jeden balíček starostlivo zabalený

  • benefits

    1200 m² skladových priestorov

  • benefits

    50 pracovníkov podieľajúcich sa na výrobe