Všetko pre váš vysnívaný domov... 10% zľava po registrácii

picture
  • Blog
  • Príspevok: Kúzlo drevených hračiek pre deti

date23.11.2022

Kúzlo drevených hračiek pre deti

Detské hračky sú nielen jasnou voľbou pre zabavenie každého dieťaťa akejkoľvek vekovej kategórie, ale predovšetkým prvými spoločníkmi v živote každej malej slečny alebo chlapca. Práve pomocou hračiek totiž učíme deti tomu, ako to na svete vlastne všetko chodí a ako ktoré veci fungujú.Ako by sme inak postavili s malým staviteľom základy jeho prvých stavieb, keby neexistovali kocky a stavebnice? Ako by sme vysvetlili hudbu, keby nebolo hudobných nástrojov a ako naučili deti poriadku a starostlivosti o druhých, keby nám k tomu chýbali bábiky a domčeky na hranie? Bez hračiek by skrátka nebol detský svet taký, aký na svoj rozvoj potrebujú. Sú nenahraditeľné a mnohokrát si ani neuvedomujeme, akú veľkú úlohu v životoch našich detí vlastne hrajú.

Aj hračky pre deti podliehajú módnym trendom a hoci sa plastové výrobky snažia tlačiť sa do popredia záujmu detí svojimi pestrými farbami a všelijakými variáciami podôb, stále častejšie sa prikláňame k tradičným a ničím neprekonaným hračkám z dreva. Drevené hračky sú totiž takmer nezničiteľné a hlavne nepodliehajú zubu času tak rýchlo, ako farebný plast. Sú stále pokračujúcou tradíciou, obohatenou o moderné formy, tvary a farby. A čo je najdôležitejšie, na rozdiel od plastu sú ekologické. Aj keď sa uchovajú pre ďalšiu generáciu, nikdy na svojej príťažlivosti a obľúbenosti nestratia. Veľakrát je tomu presne naopak a obľúbená drevená hračka sa časom premení na pamiatku, ktorou si budeme pripomínať svoje detstvo.

Hračky pre najmenších

V prípade neutíchajúceho plaču našich najmenších pomôže jedine milujúci náruč a odvedenie pozornosti, či už od boľavých zubov alebo neposlušného bruška. Od toho tu sú hračky pre najmenších. V takej chvíli hrajú prím napríklad drevené hrkálky, ktoré bábätká rýchlo zaujmú nielen veselými farbami, ale aj svojim samotným tvarom a použitými cinkajúcimi rolničkami. Hračky pre deti, ktoré predávame, samozrejme spĺňajú všetky prísne stanovené bezpečnostné a zdravotné normy, použité farby sú nezávadné a ekologické. Počítame s tým, že takú zaujímavú, hrkajúcu farebnú parádu, bude chcieť malý prieskumník hneď ochutnávať.

Väčšie zvedavé milé deti ocenia ťahacie hračky, ktoré im budú verným kamarátom pri každej dobrodružnej prechádzke. Vyberať môžete z hračiek opatrených kolieskami a ťahacím povrázkom, ktoré budú s dieťaťom držať doslova každý krok, alebo hračiek závesných, ktoré sa po jedinom zatiahnutí za povrázok roztancujú kedykoľvek si to bude vaše dieťa priať.

Rozvíjať logické myslenie a jemnú motoriku vašich detí pomôžu detské skladačky, pozostávajúce z farebných krúžkov rôznych veľkostí alebo kociek s rozpolenými obrázkami, ktoré volajú po správnom spôsobe zloženia. Takéto skladačky sú súčasne ideálnou pomôckou na rozvoj priestorového vnímania a predstavivosti. Rovnakú funkciu plnia drevené hracie dosky s pohyblivými dielmi, s ktorými môže vaše dieťa manipulovať a trénovať tak svoju myseľ. Chýbať nemôže ani prvé drevené puzzle, ktorého výhodou okrem iného je, že sa jeho dieliky len tak nezničia. Za zmienku stojí aj priestorové alebo magnetické puzzle, ktoré zároveň poslúži ako krásna dekorácia v každej detskej izbičke.

 

Hračky pre najmenších

 

Hračky pre chlapcov

Páni chlapci budú nadšení, v Areto.sk na nich čaká veľká ponuka plná hračiek z masívneho dreva určených špeciálne pre nich. V žiadnej chlapčenskej izbe by určite nemali chýbať drevené lietadlá a autíčka, ktorými sa budú pýšiť pred svojimi kamarátmi. Pokiaľ ich rovno doplníme o garáže, čerpacie stanice alebo napríklad originálnu autoumývačku, potom je o zábavu postarané. Nie sú to len autá a lietadlá, po čom túžia srdcia každého malého chlapca. Čo by to bolo za chlapčenský raj bez poriadnej vláčikodráhy, doplnené o drevené vlaky a pestrofarebné vagóny? Prídavné koľaje, výhybky a vlakové stanice zaručia, že sa malý strojvodca len tak nudiť nebude a nadšený pohľad na vláčiky z dreva mu vydrží niekoľko rokov.

Aby sme v nich rozvíjali vzťah ku majstrovaniu, nesmie chalanom chýbať detské náradie a zatĺkacia sada s kladivom. Môže pomáhať svojmu otcovi, kedykoľvek bude treba niečo opraviť. Hrá sa rád na vojakov, rytierov a pirátov? Potom bude určite nadšený z bojových figúrok, ktoré mu pomôžu zvíťaziť nad každým protivníkom. Na to drevený meč, štít a ďalšie detské zbrane, ktoré si len vedia predstaviť. Aké hračky z dreva pre chlapcov by váš chlapček ocenil najviac?

 

Hračky pre chlapcov

 

Hračky pre dievčatá

Drevené hračky pre dievčatá rozžiaria tvár všetkých dievčatiek. Sen každej z nich je mať drevený domček pre bábiky plný nábytku, v ktorom môže vytvárať podobu každej z izbičiek a zabývať v nich sadu bábik. Ponúkame krásne sety dreveného nábytku pre bábiky na zútulnenie každého domčeka. Ich prepracované detaily a obľúbené dievčenské farby okúzlia každú princeznú. Malé slečny sa už od ranného detstva rady hrajú na mamičku a na rodinu. Túži mať vlastné detské kuchynky, vybavené vlastnou sadou riadu, v ktorých varia všelijaké dobroty pre svoje bábiky. Pri detskom stole ich potom nakŕmia alebo usporiadajú čajový večierok aj pre všetkých svojich plyšových kamarátov. Servírovať im podnosy s dreveným krájaným ovocím, hravé raňajky alebo roztomilú sadu muffinov je taká zábava! Keď si k tomu všetkému zahrajú aj na nakupovanie a môžu mať svoj vlastný obchod plný maľovaných potravín, sú dievčatká šťastím bez seba. Na konci dňa, než idú samy spať, uložia do postieľky alebo kolísky svoju bábiku a môžu sa tešiť na ďalší nový deň plný hier a zábavy. Presne tak vyzerá dievčenský svet hračiek a my každé ich prianie vieme splniť.

 

Hračky pre dievčatá

 

Hračky na záhradu

Ste majiteľom záhrady? Potom budete určite potrebovať vybaviť hračkami pre deti aj vonkajšie priestory. Drevené hračky na záhradu podporia v deťoch túžbu tráviť čo možno najviac času vonku, na čerstvom vzduchu. Na väčších záhradách nebude problém vytvoriť dostatočný priestor na hranie vašich detí. Ak máte svahovitú záhradu, máte v zime vyhrané a veselo si po nej môžete s deťmi jazdiť na saniach, budú z toho nadšené. Pokiaľ vlastníte len malý dvorček, nezúfajte, aj na malom priestore je možné vytvoriť hrací kútik pre vaše deti. Pokiaľ vyčleníte aspoň časť dvorčeka pre drevené pieskovisko, budú deti spokojné a určite zostane dostatok miesta aj pre vaše obľúbené okrasné kvety. Nadmieru nahromadenej energie v deťoch určite pomôžu skrotiť detské švihadlá, s ktorými sa zmestíte aj na tú najmenšiu záhradu.

 

Hračky na záhradu

 

Hry pre celú rodinu

Hračky nám dávajú možnosť tráviť príjemný čas s našimi deťmi, vnímať detský svet a ich správny vývoj, rozvíjať svet rozprávok, kúziel a fantázie. Napriek tomu, že ide doba čím ďalej rýchlejšie dopredu a ponúka nám nespočet moderných technológií zamestnávajúcich našu myseľ, nevzdávajme sa možnosti spoločne tráviť čas nad zosúvajúcim sa domínom, pri zábavnej drevenej hre pre celú rodinu alebo riešením hlavolamov. Hrajme sa so svojimi deťmi, pretože ide o jedinečný moment strávený s nimi, strávený spoločne, ktorý nám žiadna moderná technológia nenahradí.

 

Hry pre celú rodinu

 

Areto tím

 

Areto blog

Tipy a rady, ktoré oživia Váš domov

benefits

22 000 produktov skladom

benefits

Do 3 dní doručený tovar skladom

benefits

Každý jeden balíček starostlivo zabalený

benefits

1200 m² skladových priestorov

benefits

50 pracovníkov podieľajúcich sa na výrobe

  • benefits

    22 000 produktov skladom

  • benefits

    Do 3 dní doručený tovar skladom

  • benefits

    Každý jeden balíček starostlivo zabalený

  • benefits

    1200 m² skladových priestorov

  • benefits

    50 pracovníkov podieľajúcich sa na výrobe